Вижте по колко и какъв хляб трябва да ядем, за да знаем, че се храним здравословно
Хлябът е един от най-спорните хранителни продукти и често ни съветват да се откажем от него или да сведем до минимум употребата му. Но, по мнението на много експерти, здравите хора трябва да го консумират ежедневно.
Препоръки за употребата на хляб публикува електрония вестник "Век". Нутрициолозите единодушно съветват да не се отказваме от хляба, доколкото този продукт е естествен източник на витамини и микроелементи - в частност на витамини от групата В, витамин Е, желязо, магнезий.
Говорейки за това какъв хляб да предпочитаме, ако се изхожда от неговата потенциална полза за здравето, медиците отбелязват следното:
- "Ако в черният хляб има повече витамини и целулоза, а белият по-рядко предизвиква подуване и киселини в стомаха, по-полезен за редовна употреба е пълнозърнестия хляб."
Може ли от хляб да напълнеем?
По мнението на експертите - НЕ, при условие, че не злоупотребяваме с този продукт. При отсъствие на здравни противопоказания може да се поемат до 300 грама хляб дневно, смятат те.
По материали на zdrave.to